Annons
Nyheter

Torslunda kyrka firar 10 år

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2012

TORSLUNDA

Vän av ordning som läser rubriken här ovan sätter kanske kaffet i vrångstrupen. Torslunda kyrka uppfördes som bekant för nästan 1 000 år sedan.

Annons

Men vad som uppmärksammades under söndagens temagudstjänst var inte uruppförandet av kyrkan, som lär ha skett någon gång på 1100-talet, utan den senaste renoveringen för tio år sedan. En renovering som för övrigt blev riksbekant när man under arbete fann några roliga mustaschprydda änglar.

Avfirandet av detta renoveringsjubileum sköttes främst av de båda barnkörerna JOYkidz och JOYvoice som framförde musikalen 'Ogräs i rabatten'.

– Det var fullsatt i kyrkan, berättar Anki Holgersson som arbetat som en slags allt-i-allo med produktionen.

– Och responsen från publiken var fantastisk.

Kortfattat kan man säga att musikalen i en slags floristiks fabel-form handlar om att alla är lika väda trots olika form och fason.

– Budskapet var lätt att ta till sig.

Annars verkar det överhuvud taget vara bra tryck på barn- och ungdomsmusiken i Torslunda.

– Vi har två körer med 41 barn. Så att de tär full fart kan man nog påstås, säger Anki som gärna vill framhålla kantorn, Therese Ström, och Anneli Rudmans arbete med körerna.

Och det var härmed gjort.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons