Annons
Nyheter

Torleif blev den första kunden

Nyheter • Publicerad 4 december 2006

FÄRJESTADEN

Torleif Johansson från Grönhögen blev förste kund till kassan när den nya Systembutiken på Ölands Köpstad slog upp portarna på måndagsförmiddagen.

Annons

Fast egentligen var Torleif mer intresserad av den nya svenska maltwhiskyn Mackmyra än den nya Systembutiken.

– Jag ville gärna ha den här utgåvan. Att vara förste kund i butiken? Nja, det var ingen särskild taktik med det, säger Torleif Johansson.

För egen del hade Torleif Johansson lika gärna köpt whiskyn i Mörbylånga.

– Nu kör jag i och för sig ganska ofta förbi Köpstaden, men det hade varit roligt om Systemet varit kvar på södra Öland, tycker han.

Fast nog var det en och annan invånare i Färjestaden som drog en lättnadens suck när den nya butikens chef Anette Johansson äntligen kunde inviga ett Systembolag på Ölands Köpstad.

– Nu är Köpstaden komplett, som Anette Johansson själv uttrycker det.

– Jag tillträdde mitt jobb för fem år sedan och lika länge har jag slagits för det här, säger Katarina Stark, regionschef för Systembolaget.

Det färdiga resultatet gläder dem båda.

– Jag är supernöjd, säger Anette Johansson.

Det var en ganska stor skara människor som samlats framför entrén när Anette Johansson vid prick klockan 10.00 tog fram saxen och klippte det blågula bandet in till butiken.

Annons

Luciaglöggen som beställts lagom till nyöppningen tog slut på bara någon minut. Åtgången på den nya svenska whiskysorten var också rykande.

Den nya butiken har självbetjäning. Sortimentet är dubbelt så stort som den gamla butiken i Mörbylånga. Från Systembolagets sida är förhoppningen att den nya butiken framför allt ska locka kunder sommartid.

– Omsättningen vill jag inte uttala mig om, men det är klart att butiken i Färjestaden kommer att påverka våra butiker i Borgholm och Kalmar, säger Katarina Stark.

Lars-Erik Wideqvist från Albrunna gillar idén med självbetjäning, men:

– Det är väl bra med en butik här, men det borde väl funnits plats för en mindre butik i Mörbylånga också, tycker han.

Noterbart är att Ölands Köpstad redan förra måndagen fick avvisa en riktig premiärkund till Systembolaget. Den glade mannen blev något mindre glad då han meddelades att han var en vecka för tidig...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons