Nyheter

Torbjörns andelssystem ledde till storvinst

Nyheter • Publicerad 3 mars 2014

1 415 825 kronor. Det blev den sammanlagda vinstsumman när Torbjörn Arvidsson på Ica i Södra Möckleby satte ihop ett andelssystem inför lördagens V75-omgång i Kalmar.

– Roligt att det händer något sånt här på ett sånt här litet ställe, säger Jan Mårtensson, en av de 86 personer som köpte en andel och vann drygt 16 000 kronor.

Torbjörn Arvidsson äger butiken tillsammans med hustrun Anna. Han är intresserad av trav och brukar göra egna andelssystem.

– Jag använder eget huvud och läser på. Lägger kuskar och hästar på minnet, säger han.

Den här gången lyckades han pricka in sju rätt, men det är inte första gången. Senast i oktober gav hans system sju rätt. Då gav varje andel omkring 17 000 kronor i utdelning. Men den gången stannade den totala vinstsumman på strax över en halv miljon, eftersom inte lika många hade köpt andelar. Det lyckade resultatet visade sig dock skapa ringar på vattnet.

– Det märktes på en gång att det blev ett uppsving i försäljningen veckan efter, och sedan dess har det fortsatt.

Inför lördagens V75 hade 86 personer köpt in sig på lotten.

– Det är väl nästan alla här i Södra Möckleby, skrattar Jan Mårtensson som köpte en andel för 85 kronor och vann 16 453 kronor.

– Tobbe ska ha credit, det är han som kan hästar. Jag vet mer vad kuskarna heter än hästarna.

Vad ska du göra för vinsten?

– Vet inte, jag har inga stora idéer.

Läs hela artiklen i tisdagens Ölandsbladet.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.