Annons
Nyheter

Tog sig vatten över huvudet

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2007

ARONTORP

Räddningstjänsten fick natten till lördagen rycka ut till Arontorp för att undsätta centerpolitikern Lars Lundberg.

Annons

– Huvudledningen gick av, vattnet bara sprutade. Jag kunde simma där inne, beskriver Lars Lundberg förödelsen i hans hus.

Klockan närmade sig midnatt då Lars Lundberg hörde ett tickande ljud. Han härledde tickandet till huvudvattenledningen. När han närmare skulle studera röret brast det.

– Vattnet sprutade ut, berättar Lars Lundberg.

TVUNGEN ATT SLÅ HÅL I GOLVET

Centerpolitikern började söka efter huvudkranen. Han hittade brunnslocket och tittade ned och insåg att han omöjligt själv skulle kunna klättra ned i det trånga hålet. För att hindra vattnet från att stiga ytterligare fick Lars Lundberg tag i en yxa och slog ett hål i golvet för att leda vattnet ned i torpargrunden.

– All heder åt räddningstjänsten som var här inom tio minuter, berömmer Lars Lundberg.

Räddningspersonal lyckades ta sig ned i brunnen och få stopp på vattenflödet. För centerpolitikern blev det en omskakande påminnelse om nyttan av att veta var och hur man stänger av vattenflödet om olyckan skulle vara framme. Skadornas omfattning kan inte Lars Lundberg sia om ännu. Saneringsarbetet är fortfarande inte avslutat.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons