Annons
Nyheter

Tjuvarna kom in genom taket

Nyheter • Publicerad 1 november 2007

FÄRJESTADEN

Tjuvarna sågade hål i taket, hoppade ned och länsade Audio Videobutiken på alla mobiltelefoner. Sedan försvann de samma väg de kommit.

Annons

Tillvägagångssättet är exakt detsamma som för drygt ett år sedan då tjuvar sågade hål i taket till Intermezzo, Ölands Köpstads frisörssalong och stal kassan.

– Det är inga amatörer som varit i farten, säger Kennerth Linderang, Ölands Köpstads centrumledare.

Förödelsen var stor när butikspersonalen kom till Ölands Köpstad på onsdagsmorgonen. I taket gapade ett stort hål. Disken var en enda röra och hyllorna med mobiltelefoner var kliniskt rena.

BESTÄLLNINGSJOBB

TV-apparater, dvd-spelare och kameror var inte tjuvarna intresserade av.

– Beställningsjobb, tror Kennerth Linderang.

Drygt ett 30-tal mobiltelefoner kom tjuvarna över. De billigaste på runt 800 kronor, medan de dyraste värderas till upp emot 6 000 kronor. Kristian Sjöwall som äger Audio Videobutiken tillsammans med Michael Friberg och Johan Adolfsson orkade på onsdagsförmiddagen inte ens tänka på det sammanlagda värdet som stulits.

– Man blir bara alldeles matt, säger han.

Under onsdagen tvingades butiken hålla stängt, för att kunna reparera taket och disken.

”LIGGER DUMT TILL”

Annons

– Köpstaden ligger lite dumt till. De (tjuvarna) går in, gör ett jobb och sedan åker man snabbt över bron igen innan vi är där, säger Sven-Erik Karlsson, polisens informationschef.

Mellan söndagen och måndagen så drabbades även LaPiCalle på Ölands Köpstad av inbrott. Tjuvarna lyckades där kroka upp ett skjutgaller och förse sig med märkeskläder till ett värde av 3 000-4 000 kronor. Här misstänks yngre lokala förmågor stått för brottet. Föräldrar ombeds vara uppmärksamma på om deras barn plötsligt har en ny uppsättning märkeskläder!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons