Annons
Nyheter

Tjuvar forcerade säkerhetsdörr

Nyheter • Publicerad 20 november 2008

KASTLÖSA

Christer och Ann Schöllin, som driver Kastlösa Köpcentrum, har blivit drabbade av inbrott i sin anläggning. Men varken de eller försäkringsbolaget förstår hur förövarna bar sig åt.

Annons

– Nej, det är ett mysterium, säger Christer Schöllin och visar på dörren som är av ”normal” säkerhetstyp som de flesta, mindre affärer brukar ha.

Dörren består av en förstärkt plåtunderdel, låst med lister på insidan. Överdelen består av så kallat säkerhetsglas.

GJORT AV PROFFS?

– Det måste vara proffs som gjort det här. Något som också märks på hur de agerat inne i affären. Ingen oreda, ingen förstörelse. De har bara siktat in sig på vad de ville ha – pengar, tobak, godis och en samling väldigt dyra knivar av sameslöjdstyp.

Christer och Ann Schöllin uppskattar värdet av det stulna till omkring 40 000–45 000 kronor.

– Men det är inte bara det att vi blivit av med pengar och andra saker. Det som är otäckast är att någon obehörig varit här och ränt runt i vårt kontor, i kaféet och i affären. Jag gick in genom en annan dörr, så jag såg inte den uppbrutna dörren. Däremot såg jag att det lyste på kontoret. Och då insåg jag att något var fel, berättar Ann som var först på plats efter inbrottet.

”JÄKLIGT TRÅKIGT”

På golvet i kontoret låg blanda annat den speciella börs som paret förvara sina pengar i.

– Men den ser väldigt tom ut, konstaterar Christer Schöllin, som dock inte inspekterat börsen i väntan på polisens tekniker.

Att skåp är uppbrutna och att tobaks- och godishyllor gapar tomma behöver man dock inte göra någon närmare undersökning för att inse.

Annons

– Det är rent ut sagt jäkligt tråkigt det här. Tjuvar finns väl överallt. Men att de skulle slå till i lilla Kastlösa hade man väl inte kunnat tro i först taget.

Håller ni stängt nu tills vidare?

– Nej,nej. Vi ger oss inte. Vi har öppet alla helger året runt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons