Annons
Nyheter

Tjuv i äldreomsorgen pekas ut i anonymt tips

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2012

 

 

Annons

Äldreomsorgen i Borgholm kan återigen ha drabbats av stölder.

– Det saknas en 20-lapp här, en 50-lapp där, sägs det i ett anonymt och skriftligt tips till socialförvaltningen där den misstänkte tjuven också pekas ut.

Under många år har socialförvaltningen i Borgholm brottats med olösta stölder inom äldreomsorgen där för brukarna betydande belopp försvunnit.

Så sent som i maj månad misstänktes att 3 000 kronor stulits från en kvinna med kommunal vårdinsats.

– De här stölderna har pågått sedan 1998, berättade Per-Olof Westberg på socialförvaltningen då.

NAMN

Nu kommer nya indikationer på stölder.

I ett anonymt brev till socialförvaltningen berättas:

– Måste göra dig uppmärksam på att en av dina timanställda stjäl av de boende/vårdtagare, det saknas pengar, en 20-lapp här, en 50-lapp där, kanske mycket mer än så.

Brevskrivaren namnger även tjuven med kommentaren att denne är go och trevlig, ”men tyvärr en som inte kan hålla fingrarna i styr.”

Annons

– Det är första gången vi fått ett namn, konstaterar Per-Olof Westberg och berättar att uppgifterna i brevet kommer att följas upp.

LYSSNA AV

Några andra indikationer på nya stölder inom äldreomsorgen finns inte i dag.

– Jag har inte sett några avvikelserapporter om saken, men ska ta kontakt med enhetscheferna och lyssna av. Det tycks som att brevskrivaren vet och sett något utan att berättat det för någon annan.

Polisanmälan?

– Om det finns fog för det, först måste vi konstatera att det verkligen försvunnit pengar. I så fall gör vi en polisanmälan, svarar Per-Olof Westberg och betonar att det är polisens sak att utreda brott.

– Sådant gör inte vi, det är inte vår sak.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons