Annons
Nyheter

Tinnitusdrabbad chaufför fick rätt mot Försäkringskassan

Nyheter • Publicerad 21 november 2007

MELLERSTA ÖLAND

En lastbilschaufför från mellersta Öland får rätt mot Försäkringskassan som nekat den 64-årige mannen livränta efter en trafikolycka.

Annons

Länsrätten anser inte att Försäkringskassan haft skäl att avslå 64-åringens ansökan om livränta. Försäkringskassans beslut bör därför upphävas och målet återremitteras till Försäkringskassan för en ny utredning. Länsrätten tycker till exempel inte att Försäkringskassan utrett om en arbetsolycka från 1998 påverkat mannens skador.

SAMBANDSPRÖVNING

Den 64-årige mannen från mellersta Öland har i stort sett hela sitt yrkesamma liv arbetat som lastbilschaufför. På grund av tinnitus har läkare förbjudit honom att köra lastbil. Första symptomen på tinnitus fick lastbilschauffören i samband med en arbetsolycka 1998. Chaufförens tinnitus förvärrades efter en trafikolycka 2005. Länsrätten anser att Försäkringskassan ska göra en sambandsprövning mellan lastbilschaufförens nuvarande problem och de tidigare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons