Annons
Nyheter

Tillstånd för striptease överklagas av ägaren

Nyheter • Publicerad 4 augusti 2009

Stripteaseklubben i Skogsby kommer inte längre att tillhandahålla striptease. Det blir följden om inte länsrätten ändrar i det tillstånd som polisen har gett.

Problemet, som ägaren ser det, är att han inte får ha öppet på sitt ”café” längre än till klockan 02.00, trots att han har ansökt om att få hålla öppet till 05.00. I sin överklagan till länsrätten skriver han också att striptease ska ses som en konstform och att dansen, ”4-5 minuter varje halvtimma” ska ses som en teaterföreställning. Övrig tid ”sitter man i soffan och pratar eller tittar på storbilds-TV”. Ägaren till stripteaseklubben i Skogsby fick så sent som för en dryg vecka sedan sitt tillstånd för den verksamhet som sägs ha varit igång under ett antal månader.

Annons

– I torsdags fick vi också ett telefonsamtal där han talade om för oss att han inte längre skall bedriva stripteaseverksamhet i lokalen. Jag uppfattade det som att han istället kommer att han någon form av caféverksamhet, säger den aktuella tillståndshandläggaren vid polisen i Kalmar.

Turerna kring stripteaseklubben i Skogsby har varit många. Först dök de stora, ilsket röda skyltarna upp och istället för glasrutor täcktes fönstren av röda skärmar. Protesterna lät inte vänta på sig, det var både insändare och demonstrationer. Flera ansökningar om att hålla demonstrationer ligger hos polisen just nu.

I den gjorda överklagan framgår att ägaren till stripteaseklubben känner sig förföljd av såväl Mörbylånga kommun som av polismyndigheten och att det är politisk kampanj som pågår mot honom.

MARIA WIELL

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons