Annons
Nyheter

Tillsammans kan vi påverka

Nyheter • Publicerad 22 mars 2013

FÄRJESTADEN

”Var och en kan vi bara tycka, tillsammans kan vi påverka”.

Annons

Med de orden inleddes mötet om Färjestadens framtid i Hotell Skansens lokaler på onsdagskvällen. En stor skara personer var samlade, däribland egna företagare, projektansvariga och privatpersoner.

Det var Färjestadens företagsgrupp och Projekt Framtid Färjestaden som hälsade välkomna till mötet.

– I tidningarna har ni läst om vad jag tyckt, att man är väldigt dåliga på att samarbeta på Öland. Det gör mig ledsen, säger Kay Wiestål.

När Kay intagit sin plats på scen förklarade han att han skulle börja föredraget med att sticka ut näsan. Kay har en lång meritlista som svensk entreprenör, fotbollsspelare, initiativtagare till Kvarnholmens centrumförening och grundare till Victoriadagen.

– Det går rakt upp, inga problem. Ingen ser någonting, utan lugnt och fint rullar det vidare, säger Kay.

Det är svaret han har fått när han pratat med företagare och entreprenörer på Öland. Sanningen är att Kalmar ligger sist i entreprenörsindex, medan exempelvis Gotland ligger på andra plats. Det oroar honom.

SOMMAR ATT MINNAS

Kay hade en bestämd åsikt om att vi måste kavla upp ärmarna och förbättra oss. Öland behöver ett samarbete med Destination Kalmar, som sköter marknadsföringen över staden, tycker han. Destination Kalmar och Öland ska kunna bli en destination som ska kunna dra folk till Kalmar-Öland med hjälp av fyra varumärken som finns på ön; simning, cykling, Ironman och löpning.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

ELINA DANIELSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons