Annons
Nyheter

Tidigare häktad får skadestånd

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2007

BORGHOLM

Åtalad och frihetsberövad anklagad för mordbrand och olaga hot – friad av såväl tingsrätt som hovrätt. Nu får mannen från Borgholm 21 118 kronor i skadestånd av staten.

Annons

I femton dagar var borgholmsbon häktad misstänkt för mordbrand och olaga hot natten den 5 december 2005 i ett bostadsområde i Borgholm där någon hade satt eld på större carports-länga samt med vit färg målat diverse hot på väggar och dörrar. Bevisningen mot mannen var av det tunnare slaget och han friades i både tings- och hovrätt.

I det skadeståndsanspråk, 20 000 kronor för lidande, mannen riktat mot staten sägs bland annat att ”brottet väckte stor massmedial uppmärksamhet vilket har medfört betydande lidande för honom”. Justitiekanslern finner dock att ersättningen för lidande ska stanna vid 13 000 kronor. Borgholmsbon får även ersättning för förlorad arbetsförtjänst samt ombudskostnader.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons