Annons
Nyheter

Teracom backar – ny mast sätts upp norr om Löttorp

Nyheter • Publicerad 12 juli 2007

NORRA ÖLAND

Kampanjen i Ölandsbladet mot dålig TV-mottagning på norra Öland ser ut att ge resultat.

Annons

– Vi kommer att sätta upp en ny station norr om Löttorp, berättar Lennart Ivarsson, informationschef på Teracom.

När Inga-Maj Eriksson på Löttorps camping, en av många drabbade, tidigt i somras tog kontakt med Teracom fanns inga planer från deras sida att sätta upp fler master. Hon har sedan dess upprepade gånger pratat med både Teracom och Boxer. Utan resultat. Men med namninsamlingen som pågår i Ölandsbladet i ryggen backar nu Teracom.

– Vi har tagit intryck av opinionen. Efter övergången till digital TV på Öland i november förra året har vi inte haft många klagomål, säger Lennart Ivarsson.

LITAR INTE PÅ TERACOM FÖRRÄN MASTEN ÄR PÅ PLATS

De områden där det varit problem med nu handlar främst om fritidsbyar och campingplatser.

– Vi har gjort simuleringar i våra dataprogram och den nya stationen ska täcka hela Löttorp inklusive campingplatserna. För de som bor lite norr om Löttorp kan det vara värt att vända antennen mot Löttorp istället för som nu mot Västervik, om man har problem med dålig signal.

Kampanjen mot Teracom fortsätter dock som planerat till den 31 juli, för den som vill skriva på och uttrycka sitt missnöje med dålig eller obefintlig TV-mottagning.

– Jag litar inte på Teracom förrän vi sett masten på plats. I förra veckan hade vi fått mer än 2 000 namnunderskrifter och det innan den egentliga turistsäsongen kommit igång. Detta gäller inte bara norra Öland. Vi har fått namnunderskrifter från folk så långt söderut som Mörbylånga, så problemen gäller andra delar på Öland också, säger Inga-Maj Eriksson.

KENTH JÖNSSON

Fotnot:Lennart Ivarsson räknar med att den nya stationen, som placeras på befintlig mast norr om Löttorp, finns på plats i mitten av augusti.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons