Annons
Nyheter

Teknisk bevisning hittad på vapen

Nyheter • Publicerad 2 maj 2013

Polisens tekniska genombrott i utredningen av Flakebölemorden kommer från ett av de vapen kronofogden utmätte den 12 april hos den nu misstänkte och häktade 55-åringen.

– Det var det svar från SKL spaningsledningen pratade om, men vad svaret innehåller håller vi för oss själva, bekräftar Johan Bruun, tillfälligt informationsansvarig vid Kalmarpolisen.

Annons

Tidigt efter dubbelmordet i Flakeböle publicerade Aftonbladet uppgiften att mördaren använt ett  hagelgevär och kallblodigt skjutit Annika Nordander och parets hund till döds.

Polisen har aldrig bekräftat uppgiften, men utredningens intresse för de vapen kronofogden utmätte hos 55-åringen den 12 april tyder på att ett vapen använts i dubbelmordet.

En stor mängd skjutvapen utmättes, i mannens vapenskåp fanns bland annat ett enpipigt hagelgevär utan serienummer.  På åklagare Thomas Hagmans begäran överlämnades tre av dessa vapen till polisen för teknisk undersökning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons