Annons
Nyheter

Tätt var det här!

Nyheter • Publicerad 28 december 2006

Hundra meter före Price Off:s butik i Rälla börjar kaoset.Bilar står uppradade på båda sidor om vägen. Parkeringarna är för länge sedan fulla.

Och då har rean bara pågått i fem minuter, sen klockan elva.

Annons

– Halv tio, tio så var det smockfullt på parkeringen, berättar butikschefen Jimmy Gullquist när han två dagar senare, på onsdagen, sammanfattar juldagens reastart.

– Vi tänkte först att det var dumt att börja på juldagen eftersom ingen annan butik var öppen, men det fungerade tydligen…

Det kan man säga, trängseln var total, varje kvadratmeter av affärens varufria yta var täckt av oförskräckta konsumenter. Kunder vittnade om en timmes väntan fram till kassan, vilket de glatt genomled för att fynda märkesvinterkläder till bra pris.

– Det var den längsta kön som vi har haft hittills.

Även om kunderna var fler än vid invigningen, så var klirret i kassan mindre. Ändå var flera hundra tusen kronor i omlopp, berättar Gullquist.

– Jag skulle tippa på att det var 5-6 000 personer sammanlagt under dagen.

– Det är helt sanslöst!

Jimmy håller på och fyller på varor för onsdagens kommers, utanför butiken är det så här en kvart före öppning redan kö. I dag förväntar han sig att framför allt ölänningarna ska våga sig till Rälla.

Är inte lagret tömt snart?

– Vi har massor av varor, det finns hur mycket som helst att ladda med, lugnar Jimmy.

Annons

Tanken är att man nu ska hålla öppet januari ut.

– Vi måste renovera, vi har inte hunnit med det riktigt, så det ska vi göra i februari och sedan öppna i mars igen. Men det är klart, om försäljningen fortsätter så här så är det dumt att stänga…

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons