Nyheter

Systemskiftet är nära

Nyheter • Publicerad 22 november 2006

Lördagen den 2 december slår Systembolaget i Mörbylånga igen butiken.Måndagen den 4 december är det invigning av den nya butiken på Ölands Köpstad.

Intresset för de sex tjänsterna har varit rekordstort.

Ändå har inte ens tjänsterna utannonserats officiellt.

– Tjänsterna har rekryterats internt. Vi har haft en hel del sökande, bekräftar Anette Johansson, butikschef, både för Systembolagets gamla butik i Mörbylånga och för den nya i Färjestaden.

Systembolaget räknar helt sonika med att det nya Systembolaget i Färjestaden ska stjäla marknadsandelar från andra butiker i regionen.

Tre anställda, däribland butikschefen Anette Johansson, följer med Systembolaget från Mörbylånga. Två anställda rekryteras från Kalmarbutikerna, Norra Långgatan respektive Giraffen och en tredje hämtas från butiken i Nybro.

Som butikschef för både den gamla Systembutiken i Mörbylånga och den nya i Färjestaden förstår Anette Johansson de vitt skilda åsikterna om flytten.

– Vi kämpar med dem varje dag. Det är de som är för och det är de som är emot, säger Anette Johansson.

Det kommer inte att ske någon som helst nedtrappning av verksamheten i Mörbylånga. Fram till klockan 13.00 lördagen den 2 december är det full kapacitet som gäller. Först därefter kommer produkter som är kvar att föras över till den nya butiken i Färjestaden.

Hantverkarna håller på att lägga sista handen vid den nya butiken på Ölands Köpstad. Nästa vecka ska produkterna börja fylla butiken.

Fastigheten där Mörbylångas ”bolag” varit inrymt är till salu.

Lördagen den 2 december i Mörbylånga, blir det...

– Rea? Nej, he, he, vi får en del sådana kommentarer om att hjälpa till att tömma butiken. Men det vi har kvar förs som sagt över till Färjestaden, säger Anette Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.