Annons
Nyheter

Synpunkter på ny restaurangsatsning

Nyheter • Publicerad 24 juli 2012

BORGHOLM

”Placeringen är inte godtagbar vare sig för oss eller för stadsbilden”.

Annons

Det skriver Åke Fägnell på Wilmas i ett grannyttrande över den tilltänkta restaurangsatsningen i Societetsparken i Borgholm.

Ölandsbladet har tidigare skrivit att krögaren Anders Hansson planerar att bygga en stor nöjesrestaurang med plats för totalt 700 gäster i Societetsparken.

I grannyttrandet konstaterar Åke Fägnell att han inte har något emot etableringen i sig, utan hans synpunkter gäller placeringen.

”Placeringen av den nya restaurangen samt den 15 meter stängda fasaden som är lagd mot fastigheten Gripen 3 är ytterst negativ för stadsbilden. Hela hörnet av kvarteret Slottsgatan/Södra Långgatan kommer upplevas stängt och mörkt och kommer från vår fastighet upplevas som en bakgård” skriver Åke Fägnell och fortsätter:

”Gripen 3 har under många år använts som restaurang och är ett av de få äldre husen i kvarterets bebyggelse. Det vore katastrofalt att få denna svarta långa vägg rakt mot restaurangens hela uteplats. Våra kunder njuter av parken, ljuset och den öppna känsla som området ger”.

Förslaget från Fägnells sida är följande:

• Centrera byggnaden för att flödet från båda sidogatorna inte hämmas.

• Ändra färg till en mjukare och ljusare som integrerar övriga byggnader i kvarteret.

• Avstå ribbor på glaspartierna som bidrar till ytterligare stängd miljö. ersätt med markiser vid behov.

”Restaurangens etablering är inte negativ i sig utan det faktum att den byggs på folkets allmänna plats och att hänsyn måste beaktas till redan etablerade näringsverksamheter och restauranger längs hela Södra Långgatan, samt stadskärnans uppleva estetik och tillgänglighet” skriver Åke Fägnell.

KENTH JÖNSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons