Annons
Nyheter

Sven Stensson (M) tar över i Mörbylånga?

Nyheter • Publicerad 30 maj 2009

Spekulationerna om vem som ska ta över efter Kent Ingvarsson (M), och dessutom vara moderat vallokomotiv när den tiden kommer, är i full gång. Hetaste namnet är skolnämndens ordförande Sven Stensson.

Men Sven Stensson själv dementerar att han står på tur.

Annons

– Vi hade ett gruppmöte i går (torsdag). Några namn nämndes när det gäller att först och främst ersätta Kent på kommunalrådsstolen under den tid han är sjukskriven.

Men inget blev beslutat?

– Nej inte i just den frågan.

Fortfarande gäller alltså att vice ordföranden Tommy Eliasson (S) går in och leder arbetet i kommunstyrelsen. Kent Ingvarssons ersättare som ledamot i kommunstyrelsen är, på grund av så kallad valteknisk samverkan, Johanna Wouters (ÖP).

Annars är det mycket mer som står på spel för moderaterna än att vara temporär ersättare för Kent Ingvarsson. Det närmar sig valtider – inte EU-valet utan det ”riktiga” riksdags- landstings- och för vårt vidkommande intressanta kommunalvalet.

Kent Ingvarsson har tidigare sagt att han inte tänker sitta kvar ytterligare en hel mandatperiod. Möjligen kan han verka som mentor under en tid för den blivande ersättaren – vi talar kommunalråd. Detta givetvis under förutsättning att moderaterna gör ett hyfsat val ytterligare en gång.

Enligt vad Ölandsbladet erfar är just Sven Stensson det hetaste namnet som moderat kommunalrådskandidat. Såväl som temporär ersättare och som framtidsnamn.

Sven Stenssons enda kommentar i sammanhanget är:

– Jag kan ta tjänstledigt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons