Annons
Nyheter

Sveaskog tar över Skäftekärr

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2006

BÖDADet mesta pekar på att Sveaskog kommer att ta över verksamheten på Skäftekärr.Skäftekärr ekonomisk förening har kallat till ett extra medlemsmöte den 30 augusti och då ska man ta ställning till ett principavtal med Sveaskog.

– Än är det inte riktigt klart, men vi hoppas att knyta igen säcken i nästa vecka, säger Sven-Göthe Lidheim, styrelseledamot i ekonomiska föreningen.

Annons

Skäftekärr har brottats med ekonomiska bekymmer och vid den ordinarie stämman i april fick styrelsen uppdraget att följa en handlingsplan som bland annat gick ut på att göra en ny överenskommelse med medfinansiärerna, godkänna bud om försäljning av Thuja, söka arrendator för caféet och lägga en slimmad budget till och med den 30 augusti.

Sveaskogs förvärv innebär att Skäftekärr kommer att införlivas i den ekopark man skapat och som kommer att invigas den 29 september i samband med Ölands Skördefest.

I kallelsen till det extra medlemsmötet sägs att ett signerat principavtal med Sveaskog ska presenteras under mötet.

Den bantade budgeten för årets verksamhet har samtidigt gett ett gott resultat.

– Det har gått bra för Skäftekärr i sommar, utvecklingen är positiv, sägs det till Ölandsbladet.

Vid årsmötet tidigare i år hade föreningen att ta ställning till likvidation eller att följa styrelsens handlingsplan.

Verksamhetschefen Lars Wellin är på semester och har inte kunnat nås för kommentar.

ROLF NILSSON/MICHAEL STÅHL

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons