Annons
Nyheter

Sundeby kan inte överklaga

Nyheter • Publicerad 8 december 2006

RUNSBÄCK

Länsstyrelsens ansökan om verkställighet hos kronofogdemyndigheten att ta bort Björn Sundebys utfyllnad i sundet går ej att överklaga, konstaterar miljödomstolen.

Annons

I slutet av förra månaden överklagade Björn Sundeby länsstyrelsens beslut att lämna över det utdragna ärendet med hans olovliga stenutfyllnad i Kalmarsund till kronofogdemyndigheten och inte bevilja något anstånd.

Problemet var bara att Sundeby vände sig till fel instans, nämligen länsstyrelsen, som i stället överlämnade skrivelsen till Miljödomstolen i Växjö, vilken nu kommit med ett slutligt beslut.

REDAN AVGJORT

Miljödomstolen avvisar överklagandet, med motiveringen att länsstyrelsens ansökan om verkställighet hos kronofogdemyndigheten ej går att överklaga, eftersom det är fråga om en förvaltningsåtgärd – inte ett beslut.

Björn Sundebys rättsställning är nämligen redan avgjord vad avser skyldigheten att ta bort utfyllnaden och fylla igen diket på hans fastighet, konstaterar domstolen. ”Eftersom länsstyrelsens beslut sålunda inte uppfyller grundläggande krav för överklagbarhet, skall överklagandet avvisas”, avslutas det slutliga beslutet.

Nu går uppenbarligen inte bara året mot sitt slut, utan även Björn Sundebys omtvistade stenutfyllnad på fastigheten Runsbäck 7:26.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons