Annons
Nyheter

Strategi styr förhören med 55-åringen

Nyheter • Publicerad 3 maj 2013

Den 55-åring som misstänks för Flakebölemorden har nu en lång rad av förhör framför sig.

- Det finns en strategi för förhören med den misstänkte. Men det är inte dagliga sådana, det fungerar inte så, säger spaningsledare Ulf Martinsson till Ölandsbladet.

Annons

I veckan bekräftade polisen för Ölandsbladet att den tekniska bevisningen bakom gripandet av den nu häktade 55-åringen  var relaterat till ett av de vapen kronofogden utmätte i mordmisstänktes hem den 12 april.

Nu har polisen även bekräftat att ett vapen användes vid  dubbelmordet.

– En person och hunden är skjuten, säger Johan Bruun vid polisen i Kalmar till P4 Kalmar.

Spaningsledare Ulf Martinsson berättar att utredningen är i ett nytt läge. Med viktig teknisk bevisning i ryggen har utredningsgruppen styrkts i sin uppfattning.

- Arbetet sker i nära samarbete med åklagaren och det nya läget spetsar till oss rejält, det har gett oss en injektion av inspiration, beskriver Ulf Martinsson.

Utan att gå in på detaljer anser han den nyfunna tekniska bevisningen som viktig.

- Samtidigt måste vi i stora drag få ihop ett händelseförlopp och det får man inte av ett enskilt bevis. Så här finns mycket att göra där vi jobbar för full maskin.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons