Annons
Nyheter

Strand Hotell öppet året runt

Nyheter • Publicerad 23 november 2007

BORGHOLM

Totalt sett har 2007 varit ett bra år för Strand, säger hotellets VD Kjell Gehammar som gjort en lägesrapport och en summering av det gångna året.

Annons

– Det började med en omfattande renovering av 65 hotellrum samt konferenslokaler, ett välbehövligt lyft som våra gäster uppskattat. Och nu har vi beslutat att ha öppet året runt.

Strand har också fått en ny grafisk profil som tillsammans med en bred marknadsföring resulterade i en bra vår, undantaget maj som var sämre än förväntat.

– Sommaren vet vi ju alla hur det var vädermässigt. Vi märkte av en minskad försäljning på våra uteserveringar, men såväl nattklubb och restaurang som rumsförsäljning gick lika bra som vanligt. Harry´s tillkomst i Borgholm var välkommen och skapar fler möjligheter för gäster som i sin tur ger en nöjdare gäst i Borgholm, säger Kjell.

BOKAT ÅRET UT

Han berättar vidare att juli månads omsättning var marginellt mindre än förra året, medan vinsten var marginellt bättre. Även hösten har varit bra och det är också bra bokat året ut.

– Oktober var den bästa på tio år. Här är det konferenserna, både lokala och rikstäckande, som har ökat. Under året har Ölands Turist AB bokat Strand till ett försäljningsvärde av 485 000 kronor, vilket ska jämföras med 160 000 kronor förra året.

Strands årsprognos visar en omsättningsökning på drygt två miljoner och man räknar också med att årsresultatet blir 1,8 miljoner bättre än ifjol. Sedan den 1 har Kjell Gehammars uppdrag på Best Western Kalmarsund Hotell i Kalmar upphört och han är åter tillbaka på Strand till 100 procent. Att konferensanläggningen nu kommer att vara åretruntöppen är en nyhet som är glädjande för hela Borgholm.

– Ja, det betyder att både konferenser och hotellgäster är välkomna alla dagar på året, undantaget tiden strax före jul och till och med Trettonhelgen då vi har stängt. Redan nu har vi nästan 400 hotellnätter inbokade i januari, jämfört med tolv i år, säger Kjell.

SATSAR VIDARE

Under vintern kommer man också att göra i ordning Runda Baren med ny matta och nya möbler. Det har också presenterats ett förslag till bostadsrättsföreningens styrelse om att bygga ut restaurangen i den del som idag gränsar till uteterassen. Målet är att den ska kunna byggas under 2088 och därmed möjliggöra plats för större grupper i restaurangen och bättre utrymme för shower. Ett beslut kommer att fattas under våren. Under 2009 planeras en renovering av resterande hotellrum och en upprustning av badavdelningen.

– Norlandiakoncernen har beslutat sig för att satsa vidare på Strand de kommande åren, vilket är mycket glädjande, säger Kjell Gehammar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons