Annons
Nyheter

Stort intresse för Köpingsviksrättegången

Nyheter • Publicerad 10 december 2009

KALMAR

Idag klockan 9.30 inleddes rättegången mot de två kalmarbor som misstänks för att ha orsakat en 21-årings död, under midsommarfirandet längs strandpromenaden i Köpingsvik.

Annons

Ölandsbladet finns på plats under hela dagen för att bevaka rättegången, som beräknas ta fyra dagar. Intresset från media och allmänhet var stort när de två åtalade fördes in i rättssalen på Kalmar tingsrätt.

De två misstänkta männen kommer från Kalmar. 24-åringen åtalas för dråp och grov misshandel. Hans jämnåriga barndomskamrat åtalas för medhjälp till dråp, alternativt medhjälp till grov misshandel, samt grov misshandel.

Rättegången försenades inledningsvis, eftersom advokat Jan Kyring var försenad från flyget. Kyring försvarar mannen som åtalas för medhjälp till dråp. Han var också den som försvarade Anders Eklund i Engla-målet.

Under förmiddagen har åklagare Gunilla Öhlin hållit sin sakframställan. Här har hon lagt till vållande till annans död som en alternativ rubricering till dråp.

De åtalades förnekar att de skulle ha haft avsikt att döda 21-åringen.

Fortsätt följa rättegången via olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons