Nyheter

Stort intresse för friskola

Nyheter • Publicerad 26 november 2007

BORGHOLM

Intresset för en friskola i Borgholm är stort:

– Det har kommit in en 50-60 intresseanmälningar, säger Anki Alm på Ölands friskola.

Ölands Friskola i Färjestaden har funnits i fem år. Nu siktar ägarna, Anki Alm och Annika B Franzén, på att starta en friskola för högstadiet i Borgholm också. Och intresset är stort; de har mottagit en 50-60 intresseanmälningar.

– Vi har inte tittat efter lokal eller lärare ännu, vi ligger lågt tills vi har fått besked från Skolverket om vi får starta ny skola eller inte, säger Anki Alm.

MED OCH BESTÄMMA

– Vi tycker att vi har en bra friskola i Färjestaden och vi kan starta en till i Borgholm. Jag tror att det kan bli lättare för familjer att flytta hit om det finns två bra högstadieskolor att välja mellan, säger hon.

Om det startar en firskola i Borgholm kommer den att likna Färjestadens friskola med mycket temaarbete och demokrati. Hon säger att eleverna får vara med och bestämma mycket.

FRIDA GÖRANSSON (PRAO)

VERONICA GRANDIN (PRAO)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.