Nyheter

Storsatsning i Böda Hamn

Nyheter • Publicerad 25 maj 2009

Den ideella föreningen Böda & Böda Hamns utveckling har i veckan tagit beslutet att anordna en stor Flyg & Hamnfest i Böda Hamn den 30 juli.

Föreningen har tidigare, under ett par års tid, stått som arrangörer för ett sommarprogram i hamnen med aktiviteter som guidade turer, föredrag och Barnens Nationaldag. Nu är det alltså dags för en större satsning och i samarbete med Ölanda flygklubb, Böda IK, sjöräddningen och hamnens fiskare med flera blir det en eftermiddag och kväll för hela familjen. Många aktörer kommer att presentera sina specialiteter som ultralätta flygplan typ Trike, Paramotor med fleral, modellflyg och drakflyg. Vidare blir det visning av dykningsfartyget Arkansas, livräddning till sjöss, segling med Ölandssnipa, havskajakuppvisning och mycket annat.

Kvällen avslutas med körsång och allsång med kören Chorus Mixtus, musikframträdande av Borgholms storband och dans på den nybyggda dansbanan.

– Nu håller vi bara tummarna för att vädret ska visa sig från sin bästa sida” säger föreningens ordförande Gösta Toreld .

– Föreningens medlemmar och andra frivilliga har lagt ner många arbetstimmar på att snygga till och rusta upp i hamnen och nu vill vi visa upp resultatet och samtidigt satsa på något som lockar ännu fler turister till norra Öland.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.