Annons
Nyheter

Storgatan handikappsynades

Nyheter • Publicerad 17 juni 2007

BORGHOLM

Vid ombyggnaden av Storgatan deltog Handikapprådet i utformningen för att nå bästa möjliga handikappanpassning. Nu har man kontrollerat resultatet.

Annons

Enligt den lokala ordningsstadgan krävs tillstånd för placering av gatupratare på allmän plats och polisen/kommunen beviljar endast tillstånd utmed husfasader. Gatupratarna får placeras högst 80 centimeter från husen.

– Det blir väldiga problem för synskadade när en del affärer inte håller dessa avstånd, säger Hedvig Eriksson.

OKÄND REGEL

Synskadades riksförbund framförde önskemål som skulle underlätta för synskadade att promenera på gatan, därav den räfflade delen av gatan. Gruppen mötte bara vänliga kommentarer på sin promenad under eftermiddagen.

– När vi har pratat med butikspersonalen och lämnat ut informationen, är det många som inte visste om att det fanns den här 80 centimetersregeln, säger Inger Karlsson.

Det är nu inte bara gatupratarna som ställer problem för de funktionshindrade. När Storgatan blir gågata ställs det blomlådor, krukor och soffor överallt och det blir väldigt svårt för funktionshindrade att nå fram till de parkeringsplatser som finns längs med gatan. Det är verkligen något kommunen borde tänka på.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons