Nyheter

Störde mamma och bebis — får flytta

Nyheter • Publicerad 12 juni 2012

MÖRBYLÅNGA KOMMUN

Grannen förde oljud. En mamma och hennes bebis kunde inte sova i lägenheten under.

Nu har Hyresgästföreningen sagt sitt och den störande hyresgästen får flytta.

Ölandsbladet har tidigare skrivit om ärendet och problematiken i trappuppgången.

Och nu avslöjar Hyresgästföreningens medlemstidning Hem och Hyra hyresnämndens beslut att säga upp den störande hyresgästens lägenhetskontrakt.

Mörbylånga bostad köpte fastigheten 1 juni i fjol.

Mamman och hennes nyfödda bebis flyttade in ungefär i samma veva och drabbades omgående av problem från grannen ovanför. Det var stök och bök.

Då kvinnan framfört klagomål ska hon ha blivit utsatt för hot. I februari flyttade den lilla familjen in hos en vän för att få lugn och ro.

Kvinnan i lägenheten över känner inte alls igen sig i beskrivningen som ”störig”. För hyresnämnden säger hon sig inte ha någon stereo och fester har hon inte heller. De som bankat på dörrarna i trappuppgången ska vara vänner till hennes före detta pojkvän.

Dessutom så tycker kvinnan att mamman med bebisen ständigt ockuperar tvättstugan.

Hyresnämnden har studerat ärendet och konstaterar att det är omöjligt att nå en förlikning, parterna har helt olika uppfattning.

Efter överväganden så beslutar Hyresnämnden att säga upp hyresavtalet för hyresgästen ovanpå, hyresgästen som ansetts störande, skriver Hem och Hyra.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.