Annons
Nyheter

Stora förändringar hos polisen

Nyheter • Publicerad 22 oktober 2007

ÖLAND

Stora förändringar väntar poliskåren på Öland. Pensioneringar och ny organisation står för dörren.

Annons

– I ett 2010-perspektiv har vi fem man som gått i pension eller har nått pensionsålder, säger Kai Lindelöf, närpolischef på Öland vars område i framtiden ska ingå som ”Team Öland” i närpolisområdet södra Kalmar län.

Till 2010 ska länets polisstyrka ha utökats med 50 poliser, från dagens 350 till 400. Nyrekryteringen innebär även en ny organisationsform, enligt planerna ska dagens sex närpolisområden bli till två – en för den södra länsdelen (Öland, Nybro/Emmaboda, Kalmar, Torsås) och en för den norra (Oskarshamn/Högsby/Mönsterås, Hultsfred/Vimmerby, Västervik).

”TEAM ÖLAND”

– I den organisationsformen bildar dagens närpolisområden team, så Öland blir ”Team Öland” med teamchef, berättar Kai Lindelöf, närpolischef på Öland sedan 1999.

Teamchef är en ny befattning och ska därmed rekryteras.

– Som det ser ut nu ska Team Öland ha tolv poliser varav sex i yttre tjänst. Öland kommer därmed att få ta del av nyrekryteringen.

Samtidigt kommer flera i ölandsstyrkan ha gått i pension 2010, eller nått pensionsålder.

– 40-talisterna går i pension. 2010 har jag en som är 67, en 66-åring, en 65-åring och en har fyllt 64. Ytterligare en fyller 62, så definitivt väntar en stor förändring. Vi får se en dramatisk föryngring, säger Kai Lindelöf.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons