Annons
Nyheter

Stoppades efter skräckfärd

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2006

ÖLAND

Med liten bil i hög hastighet vinglade kvinnan över vägen och var endast några centimeter från att kollidera med mötande trafik. Först vid brofästet lyckades polisen få stopp på hennes dödsföraktande färd efter 136:an.– Vi misstänker att hon var medicinskt påverkad, det fanns medicin i bilen, säger Thomas Lönnqvist vid polisen i Borgholm.

Annons

Larmet om kvinnans vådliga skräckfärd längs riksväg 136 på Öland kom vid lunchtid på onsdagen.

– Då befann hon sig i Rälla på väg söderut och enligt killarna som låg bakom och som larmat höll hon 90-100 i hastighet. De, killarna, var helt övertygade om att det skulle gå åt helvete, hon vinglade över hela vägen, på fel sida, på väg ner i diket och var nära att kollidera med ett tyngre fordon, rapporterar Thomas Lönnqvist.

Den patrull som larmades ut från Borgholm hann dock aldrig ifatt.

– Nej, eftersom det var mycket vatten på vägen gick det inte att köra ikapp. Däremot kunde en kalmarpatrull få stopp på henne vid brofästet.

Vid samtal var kvinnan, i 30-årsåldern, knappt kontaktbar.

– Hon visste ingenting! Hon visste inte vad hon hette, var hon varit eller var hon bodde. Efter ett tag kom hon på att hon bodde någonstans i Kalmar och att hon hälsat på en kompis vid en stor kvarn på Öland, men kunde inte berätta exakt var. Hur långt hon kört hade hon ingen aning om.

– Förmodligen kom hon från norra Öland, killarna som larmade kom ifatt henne vid Arbelunda-rakan och hade reagerat direkt på hennes konstiga körning.

Fynd av medicin i bilen gör att polisen tror att kvinnan kört medicinsk påverkad.

– Vi misstänker att det är så och svaren från de blodprov som togs får tala om hur det ligger till. I nuläget är kvinnan misstänkt för drograttfylla samt vårdslöshet i trafik, konstaterar Thomas Lönnqvist.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons