Annons
Nyheter

Stölder inom hemtjänsten

Nyheter • Publicerad 3 april 2012

MÖRBYLÅNGA

Någon, alternativt några, tjuvar, har under flera månader ägnat sig åt att stjäla från personer som har hemtjänst i Mörbylånga kommun.

Annons

Ett flertal personer som har hemtjänst i Mörbylånga kommun har under de senaste månaderna blivit utsatta för inbrott. Tjuvarna har berett sig tillträde genom att använda nycklar. Vad tjuven, alternativt tjuvarna, uppenbarligen varit på jakt efter är narkotikaklassade mediciner. Men man har även tillskansat sig personliga föremål som handväskor med mera.

– Jag känner till minst nio inbrott, säger en talesman från hemtjänstpersonalen som tillsammans med åtta andra inom hemtjänsten gjort en Lex Sarah-anmälan.

Hur har förövaren gått till väga? Och hur har man kunnat komma över passande nycklar?

Enligt anmälaren räcker det att komma över en nyckel som går till olika boxar där hemtjänsttagarens husnyckel finns förvarad.

– Sedan är det förstås en enkel match.

INTE GJORT NÅGOT

Enligt uppgifter i media ska kommunen ha bytt lås i nyckelboxarna.

– Men M-chefen Ann Willsunds påståenden om att man bytt lås och vidtagit andra åtgärder stämmer inte, påstår en av anmälarna.

– Dessutom tog kommunen mer än en vecka på sig att anmäla stölderna.

– Och det är något jag inte förstås. Att stjäla från sjuka människor som inte kan göra någonting är fruktansvärt. Det måste man ta tag i med en gång.

Annons

ANSVARIGA

Ölandsbladet har försökt nå M-chef Ann Willsund samt andra ansvariga dock utan att lyckas. Och de personer som borde kunna säga något om hur kommunen tar itu med stölderna, som exempelvis den medicinskt ansvariga sjuksköterskan Anita Rosell, eller verksamhetschefen inom hemtjänsten, Lillemor Eklund, vill inte uttala sig i ärendet utan hänvisar till andra tjänstemän.

Fotnot: Enligt obekräftade uppgifter ska kommunen ha sagt upp en vikarie inom hemtjänsten i samband med polisanmälan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons