Nyheter

Stökigt i Köpingsvik, lugna gatan i Borgholm

Nyheter • Publicerad 21 juni 2008

Borgholm/Köpingsvik

Inte ens ett häftigt slagregn mitt i midsommarnatten med välbehövliga fem millimeter kunde kyla ner de överhettade festligheterna i Lundegård och Köpingsvik.

Polisen rapporterar om ett ganska stökigt firande med mycket fylla, kringdrivande ungdomar med ölburkar i händerna och allmän festyra, som ibland gick överstyr.

Fyra våldtäkter är summan av den öländska midsommaren. Våldtäkterna skall nu utredas, men det kan vara svårt eftersom minnesbilderna kanske inte är så skarpa hos någondera parten.

Vid midnatt hade polisen ryckt ut på cirka 15 misshandelsfall, varav ungefär hälften räknades som grova. Först fram på småtimmarna hade situationen lugnat sig något.

- Vi har haft mycket att göra i kväll. Ett 20-tal personer har frihetsberövats för misshandel eller fylla. Fyra unga killar har förts till sjukhus efter att ha misshandlats med knivar eller sparkar, rapporterar polisen i Borgholm.

Vad som kan konstateras är att festligheterna i år flyttat från centrala Borgholm till Köpingsvik-Lundegård. På Lundegård hade mängder av ungdomar tagit in med bilar och tält och bagageluckorna fyllda av öl; för det mesta gick det ganska godmodigt till.

I centrala Borgholm och nere i hamnområdet vid Strand var det däremot lugna gatan.

Mängder av husbilar hade ställt upp sig i Borgholms yttre hamn men tyvärr hade det väl inte kommit så många seglande gäster som förr om åren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.