Annons
Nyheter

Stockholm – Öland = 5 mil

Nyheter • Publicerad 23 september 2007

VISBY

Det är bara fem mil med bil från Stockholm till Öland. Jovisst, tar man bilen från huvudstaden till Nynäshamn, färjan till Visby och nästa färja till Grankullavik så blir inte körsträckan längre. Det här är också något som turistchefen Gustaf Öholm tänker ta fasta på.

Annons

– Under vårt möte med Gotlandsbolaget och Gotlands Turistförening i onsdags, ett möte som för övrigt var mycket konstruktivt, pratade vi om nya resvägar. Jag har fått höra att flera stockholmare utnyttjade den här möjligheten i somras och det är ju en spännande idé att starta en marknadsföringskampanj mot Stockholmsområdet på det temat. Något beslut har ännu inte tagits, men det är väl värt att fundera på, säger Gustaf Öholm.

STOR POTENTIAL

Ja, varför inte? Varken prismässigt eller tidsmässigt är det någon större skillnad jämfört med att köra bil hela vägen till Öland. En så kallad bilfemma kostar mellan 700 och 850 kronor på vardera färjan, beroende på avgång och bokningssätt. Och tiden håller sig mellan 6,5 och 7 timmar, beroende på varierande avgångstider.

Med bil är det cirka 50 mil från Stockholm till norra Öland. Den faktiska milkostnaden för en relativt ny bil i Volvo-klass ligger runt 40 kronor, vilket betyder cirka 2 000 spänn. Och restiden är cirka sex timmar, eller mer om man tar fikarast eller om trafiken är tät. Och för de flesta är båtresan säkert en upplevelse i sig. Dessutom finns här en stor potential, eftersom cirka 25 procent av alla ölandsbsökare kommer just från Stockholm/Mälardalen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons