Annons
Nyheter

Stjärnkockar till Skördefesten

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2007

ÖLAND

Två stjärnkockar, som tillsammans representerar den yttersta eliten av svensk matlagningskonst, gästar kocktävlingen Pumpans tioårsjubileum på Strand Hotell i Borgholm under Ölands Skördefest.

Annons

Christer Lingströmo och Tommy Myllymäki kommer lördagen 29 september att vara juryordförande respektive prisutdelare i den anrika tävlingen. Christer Lingström är huvudansvarig kock på Edsbacka Krog, den enda restaurangen i Sverige som kan stoltsera med två stjärnor i Red Guide. Christer har skrivit en egen kokbok som heter ”Svenska Smaker”, och han jobbar mycket med att marknadsföra de svenska smakerna. Går man in på Årets Kocks hemsida och tittar under recept från Christer hittar man några bra traditionella svenska recept, bland annat på Öländska kroppkakor.

FÖRTJUSTA I ÖLAND

Tommy Myllymäki är 28 år, uppväxt i Katrineholm, men bor numera i Stockholm och arbetar på restaurang Pontus by the Sea. Han korades till Årets Kock 2007 och blev därmed svensk mästare i professionell matlagning. I fjol var han med i semifinalen, men i år nådde han ända fram och belönades med Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj i guld. Andrew Mitchell, Storbritanniens sverigeambassadör, kommer också till Ölands Skördefest i september. Han var här tillsammans med sin familj under The British Carmeet i början av augusti och de blev så förtjusta i Öland och öländska evenemang att de omedelbart accepterade en inbjudan att komma till Skördefesten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons