Nyheter

Stenkastning mot Vänstern

Nyheter • Publicerad 23 mars 2011

BORGHOLM

– Jag betraktar det som politiskt attentat, man kan inte bli annat än förbannad.

Vänsterns Arne Tärnblom reagerar starkt mot skadegörelsen av partilokalen i Borgholm.

Brunskjortor i stan? Andra personer med våldsamma antipatier mot Vänstern? Eller endast meningslös skadegörelse utan vare sig mål eller mening?

I skrivande stund har polisen inga direkta spår att gå efter när det gäller stenkastningen mot Vänsterns partilokal efter Storgatan i Borgholm.

– Någon har dragit två stora stenar genom fönstren mot gatan, det upptäcktes i dag på morgonen (onsdag), säger ölandspolisens teamchef Magnus Areskog.

Vänsterns Arne Tärnblom har sin bild klar.

– Det är för jävligt och mycket allvarligt. Jag betraktar det som politiskt attentat. Det kan inte vara någonting annat när partilokaler attackeras. Vi har en stor partiskylt på huset och det är ju inte ADT-tryck mittemot som drabbats utan just vi – självklart ser jag det så i utgångsläget.

När attacken ägde rum är osäkert.

– Jag fick reda på det i dag, men fick nyss höra att någon sett det redan på tisdagen. Hursomhelst kan man inte bli annat än förbannad, ett politiskt parti måste kunna verka i det samhälle vi lever i utan att det ska gå till hot och skadegörelse.

Vänstern hyr lokalen av Folkets Hus i Borgholm.

– Vi går skadefria, men för Folkets Hus kommer det att kosta ett antal tusenlappar i självrisk, suckar Arne Tärnblom.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.