Nyheter

Stärkta bevis om mord

Nyheter • Publicerad 4 juni 2013

KALMAR/FLAKEBÖLE

Viktig teknisk bevisning på ett beslagtaget vapen - och nu än fler indicier.

– Indiciemässigt hittills så tycker jag att vi stärkt bevisläget efter häktningen, säger åklagare Thomas Hagman, förundersökningsledare i utredningen av dubbelmordet i Flakeböle.

Paret Gustaf Linder Nordander och Annika Nordander mördades vid sitt hem i Flakeböle på norra Öland kvällen eller eftermiddagen den 13 december och mycket tidigt pekades en 55-årig man ut som den skyldige.

När teknisk bevisning hittades på en av 55-åringens vapen agerade polisen snabbt och grep denne dagen efter svaren från SKL.

EFTER SOMMAREN

Efter häktning och omhäktning har åklagare Thomas Hagman nu tid till den 9 juni för att väcka åtal. 

– Men det finns ingen möjlighet att vi är klara till dess, mer realistiskt är åtal framåt augusti. Med tanke på den tekniska biten  är  det svårt att säga mer exakt än så, vi har samlat på oss en massa material  efter husrannsakan hos den misstänkte och det finns en del idéer kvar där, frågeställningar vi inte jobbat färdigt med, säger Thomas Hagman till Ölandsbladet.

Läs hela artikeln i onsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.