Annons
Nyheter

Spa vill ha en lägre VA-taxa

Nyheter • Publicerad 7 december 2006

FÄRJESTADEN

Stefan Norén, Hotel Skansen, tycker inte det är rimligt att en storförbrukare av vatten skall ha samma VA-taxa som vanliga hushåll.

Annons

En viktig del i en så pass stor investering som Hotel Skansen SPA är kostnadsläget för de olika parametrarna som bildar förutsättning för att driva verksamheten. En sådan parameter är debiteringen för vatten och avlopp.

– Det visar sig nu inte helt överraskande att vår vattenkonsumtion är hög. Detta kopplat till en debitering för VA som är exceptionellt hög, skriver Stefan Norén i ett brev till Mörbylånga kommun.

INTE RIMLIGT

Han påpekar att avloppet en spa-anläggning släpper ut inte är så förorenat att det påverkar reningsverket i någon större omfattning och vill å det snaraste ta upp en diskussion med målet att förhandla fram en reducerad VA-taxa.

– Det kan inte vara rimligt att ett företag med en konsumtion på cirka 10 – 15 000 kubikmeter per år skall betala samma avgift som en lägenhet med kanske 45 kubikmeters förbrukning, tycker Stefan Norén.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons