Nyheter

Sönerna tar över Silverstrands

Nyheter • Publicerad 2 januari 2008

1 januari 1985 övertog Börje och Margaretha Silverstrand en befintlig skollinje i Södvik. 1 januari 2008 lämnar de över företaget, som nu består av sju bussar till sönerna Björn och Magnus.

– Att köra buss är mycket lättare och roligare än att köra bil, säger bröderna Magnus och Björn.

Det har hänt en hel del under de här åren. Margaretha och Börje startade alltså med en buss och redan året därpå hade de två bussar. Äldsta sonen Björn avslutade lumpen och började i företaget.

– Det kändes bra att kunna ge Björn ett arbete när han var klar. Arbeten växer inte precis på trä här uppe på norra Öland, säger Margaretha.

Företaget har fortsatt att växa och nu har man sju bussar och i samarbete med Tomas Buss har man Silverlinjen, direktbussar i båda riktningarna till Stockholm.

Silverstrands egen verksamhet består till stor del av skräddarsydda resor efter kundens behov. Man kör mycket åt skolor, kyrkor, föreningar och researrangörer.

– Idrottsresorna är nästan det roligaste, att åka iväg på en handbollsmatch en dag är riktigt behagligt, säger Björn.

Silverlinjen har fram till nu ägts av Karin och Tomas Angelin och Margaretha och Börje Silverstrand. Från och med 1 januari när sönerna Silverstrand tar över blir det företagen Tomas Buss och Silverstrands som äger Silverlinjen.

– Vi överlåter vår del i Silverlinjen till vårt bolag Silverstrands istället för till sönerna privat. Det blir egentligen ingen större skillnad, det handlar mest om formaliteter, säger Margaretha.

Silverstrands har idag nio fast anställda och ett 40-tal timanställda, varav tre arbetar på kontoret och resten som chaufförer. Den minsta bussen som man kör skoltrafik med rymmer 19 passagerare och de andra sex bussarna tar mellan 45-56 passagerare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.