Annons
Nyheter

Solliden-paparazzi misstänks för falsklarm

Nyheter • Publicerad 21 juli 2009

Den båtburne danske paparazzifotografen kördes iväg av Säpo och Sollidens väktarpatrull - och hämnades genom att larma Sjöräddningen?

– Förmodligen var det en sista hälsning från honom, säger Sven Stensson, chef för polisinsatsen på kungliga Solliden.

Annons

Massmediatrycket mot kungafamiljen och Solliden var enormt under förra veckan då firandet kring Victorias 32-årsdag stod i centrum för löpsedlar över hela Norden, bakom närmast varje taggig enbuske runt det kungliga sommarresidenset sågs paparazzifotografer med hopp om unika och inkomstbringande bilder.

– De drar sig för inget, konstaterar polisens Sven Stensson, ansvarig för områdesskyddet och väktarstyrkorna på Solliden.

En mycket känd dansk paparazzifotograf, ofta anlitad av kvällstidningen Expressen, tros ha falsklarmat Sjöräddningen i samband med Victoriafirandet.

– Han låg ute med båt precis på gränsen till skyddsområdet och tog bilder mot land med stort tele för att skälla ut ”mina” väktare när de sa till honom att han var för nära, berättar Sven Stensson.

På grund av mannens uppträdande larmades Säpo-styrkan på Solliden.

– Säpo åkte ut och markerade och då tog den här dansken fram ett metspö för att sedan avlägsna sig. Sedan kom Sjöräddningen!

Från Sjöräddningens rapport:

”Larm från Sjöräddningscentralen om en drivande båt utanför Borghaga på Öland. Någon hade larmat från land om drivande båt i c:a 30 minuter, ingen syntes i båten. Vi gick mot platsen och träffade på en båt, vilket visade sig vara Securitas skyddsvakt för Sollidenområdet.”

Sven Stensson misstänker den danske paparazzifotografen för falsklarmet.

– Larmet kom från Bogehageområdet via mobil. Jag misstänker att den här dansken falsklarmade som hämnd, förmodligen var det en sista hälsning från honom. Vi får se vad vi kan få fram av det här samtalet till Sjöräddningen, eventuellt kan det leda till polisanmälan om falskanmälan.

Annons

Bilder från danskens äventyr till sjöss publicerade nyligen i Expressen.

– Taget från 360 meter, om man anstränger sig kan man se personer på land. Jag kan inte annat än tycka synd om kungafamiljen, de är påpassade hela tiden och här vill de ju vara i fred, kommenterar Sven Stensson.

För tillfället har familjen Bernadotte med följe lämnat Solliden för andra begivenheter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons