Nyheter

Sökes: Ny miljö- och byggchef

Nyheter • Publicerad 17 december 2007

BORGHOLM

Miljö- och byggchefen Helene Pentillä i Borgholm har sagt upp sig.

– Trist och tråkigt. Men jag har fullständig respekt för hennes beslut, kommenterar kommunchefen Lars H Frick.

Efter tre år av pendling mellan hemmet i Växjö och chefstjänsten i Borgholm begärde miljö- och byggchefen Helene Pentillä nyligen att bli entledigad. Ett nytt jobb på närmare håll inom miljösektorn hägrar.

– Att hon sagt upp sig beror dels på nytt jobb, dels på grund av familjeskäl. Att hon orkat pendla i tre år från Växjö där hon har familjen är enligt mig en prestation. Naturligtvis trist och tråkigt. Men jag har fullständig respekt för hennes beslut, säger kommunchefen Lars H Frick.

OBEMANNAD CHEFSTJÄNST

Rekryteringsprocessen efter ny chef till miljö- och byggnadsförvaltningen är redan igång.

– Annonsering påbörjas efter jul och i ett senare skede anlitar vi ett rekryteringsföretag. Det vi söker efter är en chef med miljöprofil.

Chefstjänsten kommer sannolikt att vara obemannad under flera månader.

– Helene kan egentligen sluta den sista februari, men vi har löst det så att hon jobbar halvtid februari och mars månad istället. Att vi har en ny chef till den 1 april är inte praktiskt möjligt. Däremot räknar jag med att vi har en ny chef på plats den 1 juni...i sämsta fall till halvårsskiftet, säger Lars H Frick.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.