Annons
Nyheter

(S)ödra Öland styrs från Bryssel

Nyheter • Publicerad 29 februari 2012

MÖRBYLÅNGA KOMMUN

EU-parlamentarikern Anna Hedh blir ny ordförande för Socialdemokraterna på södra Öland. Och trots att hon spenderar halva veckan i Bryssel så är tanken att partiets politik ska komma närmre folket.

Annons

– Vi delar upp arbetet för att vi ska kunna lägga mer krut på att nå ut till allmänheten, äger Anna Hedh. I söndags blev det klart att hon tar över efter Malin Hedberg som ordförande i Arbetarekommunen södra Öland. Hedberg kommer dock att vara kvar som gruppledare och därmed oppositionsråd.

– Nu kan jag lägga mer tyngd på det politiska uppdraget. Att ha båda posterna har varit för tungt och det är lätt att något blir lidande.

STYR VIA DATORN

Genom åren har det varit kutym att dela på uppdragen, och undantaget det senaste året beror enligt Anna Hedh på att det har varit svårt att få någon att ställa upp som ny ordförande. En position som hon nu alltså tar sig ann trots att hon befinner sig i Bryssel måndag till torsdag.

– Mycket av jobbet går att sköta på telefon och via datorn lär bli fler framöver, konstaterar hon.

Är det ett problem?

– Nej, det mesta arbetet sker när jag är på plats och annars går det att jobba från distans eller genom en stark styrelse.

Innebär det här att du har planer på att lämna ditt EU-uppdrag framöver?

– Nej, jag är gärna kvar en period till från och med valet 2014 om jag får folkets förtroende.

MÖTA FOLKET

Annons

Anna Hedh förklarar att förändringen inte gäller politiken i sig, utan att den istället innebär att partiet nu kan satsa fullt ut på att synas offentligt.

– En tanke är att ha tre-fyra möten varje år där allmänheten bjuds in. Där kan vi diskutera heta ämnen såsom LOV och förklara våra ståndpunkter.

– Men sedan är det ju även nya tider. Klassiska studiecirklar är inte lika väl fungerande längre för att nå ut med politiken, utan vi måste jobba mer genom nätet och med sociala medier.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons