Nyheter

Snattaren torskade på fisknät

Nyheter • Publicerad 9 januari 2008

SKOGSBY

40-åringen stoppade två fisknät under rocken, rusade ut från Överskottsbolaget i Skogsby och flydde från brottsplatsen på sin flakmoped. Nu döms mannen för snatteri till 150 dagsböter á 50 kronor.

Det var den 25 mars som både personal och kunder uppmärksammade 40-åringen på Överskottsbolaget. Enligt vittnen skall denne luktat alkohol och uppträtt ”misstänkt”. En kund såg hur 40-åringen stoppade de två fisknäten i rockfickan och när 40-åringen började gå mot utgången larmade kunden personalen.

RIVSTART MED FLAKMOPPEN

Utan att ta någon notis av personalen stövlade 40-åringen ut ur butiken. Personal sprang efter och försökte stoppa 40-åringen men han slet sig fri och försvann från platsen med en rivstart på en flakmoped .

Inför tingsrätten nekade 40-åringen bestämt till brott. Tingsrättens bedömning är emellertid att brottet anses stärkt genom de i målet lämnade vittnesmålen. Sammanlagt tvingas 40-åringen böta 7 500 kronor, plus att han åläggs betala 500 kronor till brottsofferfonden. Om 40-åringen i stället valt att betala de två fiskenäten över disk på Överskottsbolaget så hade totalkostnaden blivit 398 kronor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.