Nyheter

Snart stänger macken

Nyheter • Publicerad 30 juli 2012

Där bensinmacken ligger idag i Färjestaden ska det bli bostäder, och nu har ägarna slutat kämpa. Sista augusti stänger de.

– Vi hoppades att vi skulle få lite mer tid, säger Tina Säfverblad som äger macken.

Redan när den nuvarande ägaren tog över verksamheten för omkring tre år sedan visste de att de antagligen skulle behöva stänga ned. I beslutet står det klart och tydligt att det inte finns plats för en bensinmack på platsen.

– Sen har vi ändå hoppats och försökt få det förnyat under våren, säger Tina Säfverblad.

Hon säger att de får mycket reaktioner från stamkunder som är bekymrade över att macken måste stänga.

– Det börjar gå upp för folk att det bara är en månad kvar, säger hon.

– Huvudgrunden är att det är planlagt för bostäder, säger Maria Almstedt, tillförordnad miljöchef på Mörbylånga kommun. Ett annat alternativ är att det ska bli ett kulturcentrum, enligt kommunchef Staffan Larsson. Klart är att området behöver snyggas till, menar han.

– Det är inte särskilt representativt för vår fina ort, säger han.

Samtidigt kör de inte ut företaget OKQ8 från Färjestaden, menar han.

– De har fått möjligheter att etablera sig uppe i det nya industriområden, men det har inte inte blivit någonting, säger Staffan Larsson.

Innan det kan bli bostäder av, eller något annat heller för den delen, måste kommunen förhandla med moderbolaget OKQ8 som äger marken.

– Det är möjligt att vi köper marken från OKQ8, det intresset finns. Det är en förhandlingsfråga som kommer att lösas under hösten, säger Staffan Larsson.

Tillståndet gäller fram till 26 september, men OKQ8 stänger redan sista augusti.

– Vi har inte så mycket att be för, så vi måste slå igen helt enkelt, säger Tina Säfverblad.

TOBIAS ANDERSSON ÅKERBLOM

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.