Annons
Nyheter

Snabba ryck när Gessle-konserten bestämdes

Nyheter • Publicerad 17 mars 2007

BORGHOLM

– Per Gessle ville själv spela på idrottsplatsen i Borgholm.Det berättar Richard Teern, kassör i IFK Borgholm och den i klubben som skött kontakterna med konsertarrangörerna bakom sommarens största konsertturné.

Annons

Ibland går det snabbt. När Ölandsbladet på måndagen i sin upplaga på Internet kunde avslöja nyheten att Per Gessle kommer till Borgholms idrottsplats den 17 juli, var det inte ens alla i IFK Borgholms ledning som visste vad som var på gång.

Eftersom Borgholms slott inte är redo att ta emot storkonsert utanför murarna och eftersom slottet innanför väggarna inte kan ta emot mer än cirka 5 000 åskådare, trodde väl de flesta att de skulle gå som sist när Per Gessle var ute på turné; att om spelningen skulle hamna i våra trakter, skulle Kalmar vara spelplats.

”SNABBA PUCKAR”

Men Per Gessle själv ville gärna spela i Borgholm, på idrottsplatsen. Kontakter togs med styrelseledamoten i IFK Borgholm, Richard Teern, och han fick handla snabbt:

– Det var mycket snabba puckar. Vi kunde inte dra det här i långbänk, berättar han.

Därför hann inte ens alla i klubbens styrelse få full information om vad som var på gång innan konserten var bokad och klar. I torsdags började biljetterna säljas.

Richard Teern är oerhört glad över att Per Gessle ska spela på idrottsplatsen och ser fram emot att klubbens intäkter från konserten ska kunna bidra till de idrottande ungdomarna i klubben. Kanske kan man skicka något lag extra till Gothia Cup.

– Ungdomsverksamheten är viktig för Borgholm, säger Richard Teern.

INTENSIVA DAGAR

Allt ljus hamnar på Borgholms idrottsplats under några intensiva dagar. Lördagen den 14 juli: Victoriadagen. Inget artistprogram är klart, men bara det faktum att kronprinsessan Victoria fyller 30 år gör att evenemanget är något extra i år. Söndagen den 15 juli: Victorialoppet. Tisdagen den 17 juli: Konsert med kungen av pop, Per Gessle.

Annons

– Det blir tätt mellan arrangemangen, konstaterar IFK Borgholms ordförande Stellan Bjelkfors.

Så tätt att uppgifter till Ölandsbladet säger att Gessles konsert orsakat visst gnissel bakom kulisserna. Victoriadagsgeneralen Kay Wiestål vill inte kommentera frågan, vilket i sig säger en del om stämningen.

– Konserten med Gessle är jättebra för både Victoriadagen, Borgholm och Öland, säger däremot Richard Teern, som anser att det kommer gynna alla.

RIVA OCH BYGGA

Per Gessles kommande platta heter ”En händig man” och det kommer att behövas många händiga män (och kvinnor) för att få allt att fungera smidigt dessa dagar i juli. För när Victoriadagens artister kliver av scen ska den rivas snabbt för att ge plats åt Gessles scenbygge. Samtidigt ska Victorialoppet kunna genomföras smidigt. Hur gräsplanen på idrottsplatsen mår efter två stora konserter på fyra dagar är en annan fråga.

– Vi ska ha kontakter med vaktmästarna på Örjans Vall för att höra hur de gör, säger Richard Teern.

Det är på denna arena i hemstaden Halmstad som Per Gessle inleder sommarens turné.

– Hur det blir med fotbollsplanen hänger mycket på hur försommaren blir, säger IFK-ordföranden Stellan Bjelkfors.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons