Annons
Nyheter

Smygfilmade kvinnor hemma – avsåg att göra en egen sexfilm

Nyheter • Publicerad 8 juni 2007

FÄRJESTADEN

36-åringen upptäcktes när han låg i buskarna och tjuvfilmade kvinnor i deras hem i Färjestaden. Nu åtalas ölänningen för grovt hemfridsbrott, misshandel och olaga hot.

Annons

Polisens förundersökning är belagd med sträng sekretess. Detta för att skydda de inblandade kvinnorna som i en del fall också är mycket unga. Kammaråklagaren Henrik Johansson har kunnat dokumentera minst elva tillfällen där mannen olovligen uppehållit sig i målsägandes trädgårdar och där filmat avklädda kvinnor som befunnit sig i sina bostäder. Smygfilmandet har gjorts mellan den 1 maj och 13 juli 2006 i Färjestaden och Kalmar. Antal målsägande är tre. Kammaråklagare Johansson bedömer att brottet är att betrakta som grovt då filmandet skett systematiskt och i avsikt att framställa filmmaterial med sexuellt kränkande innehåll.

PÅ BAR GÄRNING

36-åringen upptäcktes den 13 juli av en kvinna. Men hon låtsades inte om att hon sett smygfilmaren. I stället kunde två män tassa ut och överraska 36-åringen med filmkameran i högsta hugg på bar gärning. I tumultet som uppstod ska 36-åringen ha slagit en av männen med två knytnävslag i ansiktet. Dessutom ska 36-åringen ha hotat döda de bägge männen. Enligt kammaråklagaren ska hotet varit ägnat att framkalla allvarlig fruktan för deras säkerhet. 36-åringen nekar både till misshandeln och att ha hotat männen. Däremot erkänner han hemfridsbrott. Där har också kammaråklagare Johansson stark bevisning i form av videoupptagningar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons