Nyheter

Slutar som Konsumhandlare: ”Vi får ingen lönsamhet”

Nyheter • Publicerad 14 april 2008

MÖRBYLÅNGA

Bröderna Mathias och Tobias Nilsson säger upp sitt avtal med KF Götha och slutar siste maj som Konsumhandlare i Mörbylånga.

– Vi får ingen lönsamhet i verksamheten, säger Mathias Nilsson.

Bröderna tog över Konsumbutiken i Mörbylånga i september 2006. Redan då visste Mathias och Tobias Nilsson om de tuffa förutsättningarna i och med Systembolagets förestående flytt till Ölands Köpstad i december 2006.

DE KAN INTE JOBBA MER...

– Första året hade vi en garanti från KF Götha, den garantin förlängdes, men vi kan inte leva på den hur länge som helst, säger Mathias Nilsson.

Uppförsbacken blev för brant för Mathias och Tobias Nilsson.

– Vi jobbar för mycket tycker vi. Mer kan vi helt enkelt inte jobba, säger Mathias Nilsson.

På lönelistan finns tre fast anställda, förutom Mathias och Tobias Nilsson. De tre anställda kommer att övergå i en eventuell ny regi.

...MEN BUTIKEN BLIR KVAR

Många Mörbylångabor är nu oroliga att Mörbylånga ska mista sin Konsumbutik. Enligt Tord Rosenlund, butiksområdeschef för Konsum Götha, så kommer Mörbylångas Konsumbutik att vara kvar, trots att omsättningen för Mörbylångabutiken sjunkit sedan Systembolagets flytt.

– Absolut, vi är inne i en rekryteringsprocess just nu och vi har många sökanden till butiken. Redan har vi väldigt bra kandidater. Exakt namnet på den det blir som tar över klarnar senast månadsskiftet april-maj, säger Tord Rosenlund.

Enligt Tord Rosenlund förekommer inget omedelbart behov av renovering av fastigheterna i Mörbylånga. Som avgående handlare väljer Mathias Nilsson att låta Konsum Götha tala om Konsumfastigheten och det eventuella renoveringsbehovet.

– Men självklart påverkar det helhetsbilden, säger Mathias Nilsson.

PETER BOSTRÖM

Läs meri lördagens pappersupplaga av Ölandsbladet: Livsmedelsinspektion underkänner Konsumfastigheten

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.