Annons
Nyheter

Slut på Sommartid från torget

Nyheter • Publicerad 22 februari 2007

KALMAR

I år firar Radio Kalmar 30 år, ett jubileum som kommer att uppmärksammas på flera sätt.Bland annat ”firas” det med att man läger ned det populära programmet ”Sommartid”, som i 21 år sänts från Borgholm.

Annons

– Det var inget lätt beslut, men det finns flera anledningar till att vi lämnar Borgholm, säger programansvarige Lennart Palm.

I stället för att sända från torget och locka dit publik har man vänt på steken och kommer i sommar att vara på en plats där publiken finns – på Larmtorget i Kalmar, enligt Lennart Palm.

– På tisdag- och torsdagkvällarna brukar det vara 1 500-2 000 personer där när band uppträder och vi spelar in detta och sänder i redigerad form dagen därpå, berättar han.

ÖVERGER INTE ÖLAND HELT

Dessutom ska det satsas på talangtävlingar.

– Vår nya chef Anja Torkelsson har tidigare jobbat vid radion i Borås och där har det upplägget slagit mycket väl ut. Så vi applicerar det i Kalmar, säger Lennart Palm.

Det här betyder emellertid inte att radion överger Borgholm helt.

– Vi kommer att göra flera nedslag där, bland annat Victoriadagen. Och förhoppningsvis också till midsommar, vilket har blivit en tioårig tradition.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons