Annons
Nyheter

Slogs medvetslös på lektionen

Nyheter • Publicerad 6 november 2007

BORGHOLM

Mitt under idrottslektionen på Slottsskolan i Borgholm kom en 17-åring fram till niondeklassaren för att ”prata om stölder i sporthallen”. Utan förvarning slogs niondeklassaren avsvimmad till marken efter ett hårt knytnävslag i ansiktet. Nu åtalas den 17-årige gymnasieeleven för misshandel, samt narkotikabrott.

Annons

Det vare den 13 mars som niondeklassaren åkte med sin moped till Viktoriaskolans gymnastiksal för att hämta en tröja som han hade glömt kvar. Utanför gymnastiksalen stod 17-åringen:

– Om det saknas någonting så slår jag dig, lät 17-åringen hotfullt meddela niondeklassaren.

UTAN FÖRVARNING

Två dagar senare, mitt under en idrottslektion, kom gymnasieeleven på besök till Slottsskolan. Han kallade då till sig niondeklassaren, som ombads redogöra för vad han haft för sig i gymnastiksalen. Återigen förklarade niondeklassaren att han bara skulle hämta en kvarglömd tröja. Det såg ut som om 17-åringen skulle gå därifrån, men så plötsligt utdelar denne ett kraftigt knytnävsslag rakt över ögat på den yngre pojken. Groggy faller niondeklassaren till marken. Slottsskolans rektor Karl Nordlund beskriver det inträffade som ”allvarlig misshandel”.

– NN svimmade av och fick ett öga helt igenmurat av slaget. Flera personer blev vittne till det plötsliga överfallet och personal var snabbt på plats och fick bära in den helt groggy till marken nedslagna eleven, beskriver rektor Karl Nordlund händelsen i en kompletterande polisanmälan.

ANVÄNT HASCH

Men den som var snabbast fram för att hjälpa niondeklassaren var faktiskt en kompis till 17-åringen.

– Det där var väl onödigt. Varför gjorde du det?, röt 17-åringens kompis och såg till att ta hand om den skadade niondeklassaren.

17-åringen erkänner de faktiska omständigheterna, att han misshandlat niondeklassaren. Men hävdar att han har goda skäl för att misstänka den yngre pojken för stöld. På kvällen efter misshandeln fick i alla fall 17-åringen följa med sin mamma hem till den skadade pojken och be om ursäkt. 17-åringen erkänner också i polisförhör att han använt hasch och är beredd att mottaga strafföreläggande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons