Annons
Nyheter

Slog hink i huvudet på svärfar

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2007

FÄRJESTADEN

Svärsonen tappade tålamodet på svärfar och drämde till med en hink i huvudet på den äldre mannen. Nu döms svärsonen till en månads fängelse av Kalmar tingsrätt.

Annons

Det var den 14 augusti 2006 som ett familjegräl urartade. Dottern befann sig på sjukhus och hade bett sin pappa hjälpa till med att köra bort skräp från hennes och makens lägenhet. Kommunikationen mellan dottern och hennes make tycks inte ha varit den bästa. För när kvinnans pappa kom till lägenheten möttes han av svärsonen, som blev rasande över besöket.

Den 57-årige svärsonen greppade tag i en hink som han med kraft slog i huvudet på sin svärfar. Slaget tog illa och svärfadern tvingades efteråt sy skadan. Han tvingades äta värktabletter i två-tre veckor efter händelsen.

SVÄRFADERNS GLÖMSKA

Svärsonen förnekar inte att han slagit en hink i huvudet på svärfar, men förklarar sitt agerande med att svärfadern tidigare varit på besök i lägenheten och då glömt att låsa efter sig varför det försvunnit en dvd-spelare från lägenheten.

Tingsrätten tycker emellertid inte att svärfaderns glömska är provokation nog för att ge svärsonen rätt att dra hinken i huvudet på den äldre mannen. Svärsonen förekommer under tio avsnitt i belastningsregistret. 2002 dömdes han till fyra månaders fängelse för narkotikabrott. Därför anser tingsrätten att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma i fråga. Förutom en månads fängelse döms 57-åringen att utge skadestånd till svärfadern med 1 250 kronor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons