Nyheter

Skyddstillsyn för grov rattfylla

Nyheter • Publicerad 3 april 2008

BYRUM

En 27-årig man från Stockholm slipper fängelsestraff efter att ha kört av Byrumsvägen i våldsam hastighet med 1,55 promille alkohol i blodet.

Det var den 28 juli som 27-åringen körde av vägen i Byrum med sin bil. För tingsrätten berättade 27-åringen att han druckit öl i sin stuga och att han inte minns vart han skulle. Han erkände att det var på grund av berusning som han fick sladd på bilen. Med bilen i diket drack han sedan starköl som han förvarat i passagerarsätet. Han minns inte hur mycket han drack. Vittnen berättade på åklagarens begäran om att 27-åringen kört riktigt fort. Vittnesuppgifterna berättar också att 27-åringen mycket riktigt druckit starköl efter olyckan, men bara en burk. Därför anser tingsrätten att åtalet för grovt rattfylleri ska bifallas.

SÖKT HJÄLP MOT MISSBRUKET

Normalt sett brukar tingsrätten belöna liknande gärningar med fängelsestraff. Men då 27-åringen är tidigare ostraffad och direkt efter olyckan tagit tag i sitt alkoholmissbruk vid en beroendemottagning, anser tingsrätten att påföljden bör bestämmas till skyddstillsyn med 50 timmars samhällstjänst.

27-åringen måste också följa det av Origomattagningen uppgjorda behandlingsprogrammet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.