Annons
Nyheter

Skulle festa - skall nu göra samhällstjänst

Nyheter • Publicerad 4 november 2011

KALMAR/FÄRJESTADEN

Att ölänningar slår sina kloka huvuden ihop är eftersträvansvärt. Men att skalla varandra olämpligt. Därför döms en 20-årig Färjestadsbo till samhällstjänst för misshandel av Kalmar tingsrätt.

Annons

Det var under en festkväll på nattklubben Palace i Kalmar som två Färjestadsbor började bråka. Vakterna valde därför att slänga ut den ena av dem.

Det var dock först efter denna händelse som bråket urartade. Enligt den utkastade killen ville han reda ut situationen utanför nattklubbens grindar. Men istället skallades han av den 20-åriga Färjestadsbon. Han uppger att han haft ont i tre dagar och känt sig kränkt. 20-åringe erkänner handlingen.

Kalmar tingsrätt dömer nu 20-åringen skyldig till misshandel. Domen blir 50 timmars samhällstjänst. På grund av att han var 19 år vid händelsen anser rätten inte att de särskilda skälen finns för motsvarande dom på en månads fängelse.

Kalmar tingsrätt anser emellertid att den utkastade killen skapade en situation för fortsatt bråk och därför anses inte att den kränkande behandlingen är tillräcklig för skadestånd.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons