Nyheter

Skräpet bortstädat i Haga Park

Nyheter • Publicerad 21 juni 2012

HAGA PARK

Kommunen sålde stranden i Haga park för en billig peng, och sedan dess har det varit mycket klagomål på bristfällig skötsel. Men när Ölandsbladet besökte stranden igår var skräpet borta.

Från glasskiosken vajar en röd flagga med texten ”öppet”.

–Vi öppnar den nu, säger Jacob Öman, 18.

Ölandsbladet berättade 18 maj om stranden i Haga park som riskerade att gå ostädad i sommar. Jacob Öman är brorson till mannen som äger marken, och har nu hyrt strandverksamheten över sommaren. Idag öppnar kiosken, där han kommer att sälja glass, hamburgare, kaffe och godis, berättar Jacob. För ändamålet har han starta eget företag.

– Vi har precis startat upp det, jag skickade in pappren häromdagen, säger han.

LÖST PROBLEMET

Jacob plockade själv upp tomflaskor och skräp från stranden igår, och tänker göra det varje morgon, säger han. Förra månaden berättade ägaren att det var svårt att hitta en arrendator, vilket skulle innebära att stranden, som kommunen marknadsför för turister som den längsta på södra Öland, skulle gå ostädad över sommaren. Det problemet verkar nu alltså vara löst. Motivationen för Jacob Öman är att spara pengar till en Cypern-resa i slutet av sommaren, och erfarenheten att sköta en strand.

– Det är en kul grej att testa, säger han.

TOBIAS ANDERSSON ÅKERBLOM

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.